Milyen csaptelepek léteznek?

Megjelenés szempontjából talán az egykaros csaptelepet, a tekerős csaptelepet és a modern infravezérlésű csaptelepet különböztethetjük meg egymástól.

A tekerős csaptelep elzárókarjáról kapta a nevét, melyet tekerni kell. Ez a klasszikus csaptelep, talán az egyik legismertebb és legelterjedtebb fajta. A tekerős elzárókar tetején piros és kék jelződugók ékeskednek. Ezt a csaptelepet a klasszikus stílusú otthonokba szokták választani, sokszor réz színben, antik hatású kivitelezésben. Egyszerű és kényelmes, ám használata nem a legvíztakarékosabb.

Az egykaros keverővel ellátott csaptelepek sokkal kompaktabbak, mint a darabokra szedhető tekerős változat. Megjelenésük modernebb, használatuk kényelmesebb, hiszen csak a kart kell a megfelelő irányba elmozdítani. Modern megjelenésű konyhákba és fürdőszobákba ezt a típust választják a legtöbben.

Az infravezérlésű csaptelepekhez még csak hozzá sem kell érnünk, érzékelik közelítő kezünket, és elindítják a vízfolyást, melynek hőmérséklete termosztáttal előre be van állítva.

Egy szakember a csaptelep kiválasztásában és beszerelésében is segítségére lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük